Interview: Hein en Alex van Citius Advocaten

Geplaatst op dinsdag 29 juninieuws

Citius Advocaten is gevestigd in het Olympisch Stadion. Het kantoor is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht: rechtsgebieden die tijdens de coronacrisis extra relevant werden. Partner Hein van Woensel en medewerker Alex Besters vertellen over het kantoor, hun werk en welke impact de afgelopen anderhalf jaar heeft gehad.

Hein is al sinds 2017 als medeoprichter betrokken bij Citius. Destijds opereerde het bedrijf echter nog onder een andere naam. “We verhuisden toen van de gracht naar het Olympisch Stadion en wilden het bedrijf een naam geven die niet gekoppeld was aan de partners en/of oprichters,” vertelt hij. Boven de ingang van het Stadion lazen ze toen het Olympisch motto: Citius, Altius, Fortius, wat vertaalt naar sneller, hoger, sterker. Aangezien Altius en Fortius al bij andere advocatenkantoren werden gebruikt, was de keuze voor hun nieuwe naam, Citius Advocaten, snel gemaakt. 

Citius Advocaten specialiseert zich in het ondernemingsrecht en het arbeidsrecht, voornamelijk voor (familie)bedrijven uit het midden en kleinbedrijf. Zo houden ze zich bezig met de juridische kanten van het ondernemerschap: van corporate governance en het handelsrecht tot overnames,  joined ventures en natuurlijk ook conflicten. “Bij het arbeidsrecht gaat het om alle zaken tussen werknemer en werkgever,” vertelt Alex. “Denk aan arbeidsovereenkomsten, ziekteregelingen, concurrentiebedingen en uiteraard ontslagen.” 

Beide rechtsgebieden waren altijd al relevant, maar stonden vooral de afgelopen anderhalf jaar in de spotlight. “We kregen natuurlijk te maken met veel steunmaatregelen zoals de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), waar we bedrijven over hebben geadviseerd,” licht Hein toe. “Bedrijven die er minder goed voorstonden hebben we bijgestaan om ze zonder al teveel kleerscheuren door deze crisis heen te loodsen.”

Tegelijkertijd werkten Hein en Alex, zoals zovelen, wanneer mogelijk vanuit huis. “Dat was jammer, want we zitten met Citius op een fantastische plek,” zegt Alex. Zo tussen de Zuid-as en de binnenstad ingeklemd zitten ze op een ideale plek. “Onze cliënten zijn ook altijd onder de indruk van de locatie – je kunt het Olympisch gras vanaf je werkplek bijna aanraken.”

Naast de locatie zijn ze ook tevreden over BIZ The Olympic Amsterdam. “De BIZ is erop gericht de leefomgeving hier te verbeteren en daar hebben alle ondernemers natuurlijk profijt van,” aldus Hein. Zelf hebben ze daar ook wel ideeën over: zo zouden ze graag wat meer asfalt inruilen voor groen en een fietsenstalling gerealiseerd zien. “Daarnaast brengt de BIZ natuurlijk ondernemers bij elkaar, wat hopelijk zal zorgen voor nieuwe samenwerkingen en meer business. Wij zijn er in ieder geval heel positief over!”

Citius Advocaten biedt een helpdesk aan waar ondernemers terecht kunnen voor specifieke juridische vragen. Je kunt vrijblijvend bellen voor advies en maatwerk diensten, zonder direct vast te zitten aan hoge advocatentarieven. Kijk eens op https://www.citiusadvocaten.nl/ voor meer informatie.