1

Komen de Rondes van Amsterdam naar BIZ The Olympic Amsterdam?

Geplaatst op dinsdag 9 novembernieuws

BIZ The Olympic Amsterdam is bezig iets heel leuks te organiseren voor de Stadionbuurt. We hebben namelijk plannen opgevat om de Rondes van Amsterdam naar ons gebied halen! 

De Rondes van Amsterdam zijn wielerrondes die tussen 1920 en 1955 in allerlei buurten in de stad werden georganiseerd. Ze waren enorm populair: op het hoogtepunt kwamen er wel dertig- tot veertigduizend toeschouwers op af. Dit was ook de reden dat de Gemeente Amsterdam de rondes in 1956 afschafte.

De afgelopen jaren hebben een aantal buurten de rondes weer in het leven roepen. Dit willen we op 14 mei 2022 ook gaan doen in de Stadionbuurt, uiteraard in samenwerking met de organisatie van de Rondes van Amsterdam. De werktitel hiervoor is op dit moment ‘Around The Olympic Amsterdam – Ronde van het Olympisch Stadion‘, maar een definitieve titel moet nog bepaald worden.

Binnenkort zullen we hier meer informatie over delen, maar dit is alvast een introductie op de plannen die The Olympic Amsterdam mooi op de kaart zullen zetten. Voor nu kun je alvast het document in de bijlage doorlezen. Tegen die tijd zullen we ook een oproep doen voor mensen die het leuk vinden om deel te nemen aan de werkgroep. Deze mensen zullen dan samen met de organisatie van de wielerronde nadenken over de invulling van het evenement. Ook zal de werkgroep kijken hoe ondernemers kunnen aanhaken bij het evenement, bijvoorbeeld als vrijwilliger, als organisator van een randevenement of als sponsor. En uiteraard is het dan de bedoeling er samen een mooi, uniek evenement van te maken! 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Community Manager Mirjam Harding via mirjam.biztheolympic@gmail.com.