1

Lancering Toolkit voor plasticvrije terrassen!

Geplaatst op woensdag 13 decembernieuws

In het afgelopen jaar hebben een aantal horeca ondernemers binnen The Olympic Amsterdam een traject doorlopen waardoor zij in de toekomst een plasticvrij terras zullen voeren. Om ook andere ondernemers te helpen richten zo’n plasticvrij terras is er een toolkit samengesteld. Deze toolkit is middels een samenwerking van BIZ The Olympic Amsterdam met BIZ Nieuwmarkt, We Are Nature, The Shore Scheveningen en de gemeente Amsterdam mogelijk gemaakt. 

Deze speciale toolkit is op woensdag 22 november gelanceerd door straatmanagers vóór straatmanagers en georganiseerde ondernemers, om de overstap naar een plasticvrij terras voor iedereen te vergemakkelijken! 

Een belangrijk doel is het voorkomen van zwerfafval afkomstig uit de horeca. Door geen lichtgewicht wegwerpplastic meer te gebruiken op het terras, kan het ook niet wegwaaien en op straat belanden of in stadswateren terechtkomen. 

De informatieve en inspirerende toolkit ‘Plasticvrij Terras’ is als bijlage toegevoegd. Daarmee kan iedereen direct aan de slag!