Moois in de buurt: ‘De Sportman’ – Raoul Chailloux

Geplaatst op dinsdag 15 februarinieuws

In deze tweewekelijkse rubriek duiken de redacteuren van BIZ The Olympic Amsterdam de Stadionbuurt in. We gaan op zoek naar mooie, bijzondere of intrigerende kunst, architectuur en andere objecten in het gebied en het verhaal hierachter. Deze keer:

Wie weleens gebruik heeft gemaakt van de parkeergarage van het Olympisch stadion, is alle kunst die daar staat vast eens opgevallen. Eén van de werken die er staat is ‘De Sportman’ – Raoul Chailloux. 

Chailloux komt uit een kunstmilieu: zijn vader was graficus en zijn moeder runde lange tijd een galerie. Na de grafische school ging hij naar de Rietveld Academie. Hij werkte als beeldhouwer en maakte tentoonstelling, en heeft daarnaast altijd getekend. 

In 2020 startte Chailloux met een nieuw project. In zijn tuinhuisje maakte hij iedere dag van het jaar 2020 een tekening over een nieuwsfeit. Aan het einde van het jaar zijn deze tekeningen gebundeld in een boek: MMXX. De bosbranden in Australië, Donald Trump, Black Lives Matter, het coronavirus en nog veel meer komt voorbij. “Voor het maken van een tekening is maar weinig ruimte en weinig materiaal nodig – een potje inkt en een kroontjespen en ik kan aan de slag – en je hebt al heel gauw resultaat”, vertelt Chailloux in een interview

Meer informatie over Raoul Chailloux en MMXX vind je op zijn website