Moois in de Buurt: tentoonstelling OUDROZE

Geplaatst op maandag 13 septembernieuws

In deze tweewekelijkse rubriek duiken de redacteuren van BIZ The Olympic Amsterdam de Stadionbuurt in. We gaan op zoek naar mooie, bijzondere of intrigerende kunst, architectuur en andere objecten in het gebied en het verhaal hierachter. Deze keer: tentoonstelling OUDROZE.

Sinds 30 juli 2021 is OUDROZE een reizende tentoonstelling in Amsterdam. Hierbij staat fotograaf en kunstenaar Ernst Coppejans stil bij de ervaring van de eerste homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen. Dankzij de generatie die de homo-emancipatie tot stand bracht, heeft de huidige LHBTIQA+-gemeenschap een vrijheid die allesbehalve vanzelfsprekend is en die actief moet worden onderhouden.

De tentoonstelling bevat persoonlijke, inspirerende en soms schokkende verhalen van deze ouderen. Ze vormen het startpunt voor een gesprek tussen de oudere en jongere generaties.

Op dit moment is OUDROZE te vinden op het Stadionplein. De tentoonstelling vertrekt echter morgen (17 september). Als je het dus nog bij jou in de buurt wil bekijken, moet je snel zijn! 

Lees meer.