NextGen Games bij het Olympisch Stadion: dit wil je erover weten!

Geplaatst op woensdag 15 maartnieuws

Het gebied van The Olympic Amsterdam ademt sport. De redactie van de BIZ zet de komende edities van de nieuwsbrief dan ook graag de spotlight op de NextGen Games, dat in en rondom het Olympisch Stadion plaatsvindt. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door SportsGen in samenwerking met de gemeente Amsterdam. De Games zijn een voor iedereen toegankelijk driedaags sportfestival, waar aandacht wordt gegeven aan de topsporters van de volgende generatie en de sporten van de toekomst! 

Op 19 t/m 21 mei zal de zevende editie van de NextGen Games plaatsvinden in en rondom het Olympisch Stadion! De projectmanager van SportsGen, Rowin Bouwmeester, vertelt hierover: ‘Met de NextGen Games laten we zien hoe de sportwereld van de toekomst eruit zou kunnen zien. Nieuwe spelvormen, spelregels, locaties en innovaties. Toernooien, trainingen, workshops, contests, side-events, alles komt samen in een Olympische ambiance. Het event is gratis toegankelijk voor iedereen en ons doel is om iedereen in de buurt – bewoners én bedrijven – bij ons event te betrekken!’

Deze sportwereld van de toekomst bestaat volgens SportsGen bijvoorbeeld uit elf nieuwe sporten, zoals Urban Hockey en Freerunning. Aan deze sporten zullen we in toekomstige nieuwsbrieven meer aandacht besteden. Als voorprogramma van de NextGen Games worden er nu al promotielessen gegeven op scholen door de hele stad.

Het driedaagse sportfestival is bedoeld voor sporters, trainers, fans en ondernemers! Dus zet de NextGen Games alvast in je agenda, want jij en je collega’s komen toch ook kijken!