NextGen Games bij het Olympisch Stadion: hoogtepunten van het programma!

Geplaatst op donderdag 30 maartnieuws

Het gebied van The Olympic Amsterdam ademt sport. De redactie van de BIZ zet de komende edities van de nieuwsbrief dan ook graag de spotlight op de NextGen Games, dat in en rondom het Olympisch Stadion plaatsvindt van 19 t/m 21 mei. Een elftal aan ‘sporten van de toekomst’ wordt gebundeld tot driedaags sportfestival, waar sport, muziek, food en gezelligheid de belangrijkste ingrediënten zijn.

In deze nieuwsbrief lichten we graag wat hoogtepunten van het programma uit. Als publiekstrekker zal op alle drie de dagen 3X3 Basketball (een variant op basketbal) op het voorplein van het stadion te vinden zijn, met o.a. de Junior NBA League en de 3X3NL Tour Amsterdam. Op vrijdag 19 mei zullen verder de Urban Hockey Experience (een variant op hockey) en het WK Meidenvoetbal plaatsvinden.

Op zaterdag 20 mei staat Freerunning op het programma, dit zal in én op de tribunes van het stadion worden beoefend! Verder is er die dag ruimte voor Flag Football (een variant op American Football), BMX, YOU.FO (een compleet nieuwe sport) en nieuwkomer Calisthenics. Op zondag 21 mei zal het event worden afgesloten met onder meer Tricking (een combinatie van turnen, vechtsport en acrobatiek) en de NextGen Women’s Series Onder-15 jaar (een kampioenschap voor meiden van Amsterdamse voetbalclubs).  

Toernooien, workshops, trainingen, demo’s en side-events wisselen elkaar in rap tempo af, waardoor er van alles te zien en te beleven valt. Toegang tot de Games is helemaal gratis voor publiek! Op vrijdagmiddag is er eveneens een officiële opening voor partners en relaties. Daarover meer in de volgende nieuwsbrief.

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door SportsGen in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Tijdens de NextGen Games wordt aandacht gegeven aan de topsporters van de volgende generatie en de sporten van de toekomst! Het driedaagse sportfestival is bedoeld voor sporters, trainers, fans en ondernemers! Dus zet de NextGen Games alvast in je agenda, want jij en je collega’s komen toch ook kijken!