1

Ondernemer in de spotlight: Asian Flavours

Geplaatst op woensdag 18 januarinieuws

In 1999 nam Li Fen Wu samen met haar moeder het toenmalige “Oriënt Restaurant Mekong” over aan de Stadionweg op nr. 245. Het in 1969 gestarte restaurant beschikte over vele vaste klanten en had een echte buurtfunctie. In die tijd kon je er terecht voor gerechten uit de Chinees-Indische keuken, maar sinds 2014 veranderden Li Fen en haar man (de chef-kok) hun formule en zetten zij een divers assortiment aan Aziatische gerechten op de kaart. 

Inmiddels is het 2023, zijn we weer 9 jaar verder en heeft Asian Flavours een metamorfose ondergaan. Het restaurant is verbouwd en per februari kun je er via een “all you can eat” formule uiteten. Hoogste tijd voor de redactie van BIZ The Olympic Amsterdam om eens met Li Fen te gaan praten over de nieuwe formule van Asian Flavours.

Q: Hallo Li Fen, leuk dat we je wat vragen mogen stellen! Zou je eerst iets over jezelf willen vertellen? 
A: Ik ben opgegroeid in China en kom uit de buurt van Shanghai. Na mijn schoolperiode ben ik naar Nederland gekomen, omdat we hier al familie hadden en er in China niet zoveel kansen waren als in Europa. Inmiddels woon ik hier dus al heel lang en voel me echt Nederlandse. In 1999 heb ik met mijn moeder het restaurant overgenomen en nu run ik het samen met mijn man. Hij kookt en runt de keuken, ik doe de bediening.

Q: Je hebt het restaurant dus altijd met familie gerund? Hoe is dat?
A: Klopt! En dat is ook onze kracht. Het restaurant heeft altijd een familie en buurtfunctie gehad, dus dat je het dan als familie runt past daar goed bij. Mijn man’s passie is koken en ik zorg dat alles netjes geserveerd wordt; wat ons betreft is dat een fijne combinatie.  

Q: Heeft jullie restaurant ook nog steeds die buurtfunctie?
A: Wij moeten het zeker vooral van gasten uit de buurt hebben. Omdat we door Corona en de laatste verbouwing lange tijd gesloten zijn geweest, hebben we de mensen niet kunnen ontvangen. Nu we weer open zijn, vertrouwen we erop we dat onze gasten weer terug komen en we ook die buurtfunctie kunnen oppakken. Vroeger waren er regelmatig buurtborrels met bewoners en die verwelkomen we heel graag weer!

Q: Een verbouwing en een nieuwe menukaart, dat klinkt goed! Vertel daar eens wat meer over?
A: We hebben inderdaad veel tijd gestoken in de verbouwing en gaan over op een “all you can eat” formule per februari. Reden dat we vernieuwen is dat tijden veranderen en onze gasten willen nu uit andere gerechten kunnen kiezen dan voorheen. We spelen dus steeds in op de behoefte van onze gasten en veranderen daarom de kaart.
Daarnaast wil mijn man als chef-kok regelmatig zijn creativiteit tot uiting brengen en dus van menu veranderen. Natuurlijk hopen we dat deze formule goed zal aanslaan.

Q: Dat hopen wij ook! Heb je zelf een collega ondernemer uit de BIZ waar je goed contact mee hebt?
A: Bij ons aan de overkant zit Bar BAUT op het hoekje en in het verleden hebben we elkaar wel eens geholpen met wat dingetjes. Dat is fijn!
De buurt zelf is ook heel prettig om te wonen; wij wonen zelf boven de zaak, dus zijn niet alleen ondernemers maar ook bewoners in de buurt.

Q: Dank je wel voor je verhaal. Wij komen graag binnenkort een keer bij jullie eten.
A: Heel graag gedaan en jullie zijn van harte welkom, dus hopelijk tot snel bij Asian Flavours!

Wil jij weten wat er op het menu staat? Check dan de kaart in de bijlage en verheug je vast op de nieuwe “all you can eat” formule. 

BIZ The Olympic Amsterdam wenst Li Fen en haar team van Asian Flavours heel veel succes!