Ondernemer in de spotlight: Bas van Beest van B-one Training!

Geplaatst op woensdag 3 meinieuws

B-One training is een sportschool die exclusief personal training aanbiedt, met sinds kort een nieuwe vestiging in ons gebied. Buiten op de ramen van hun deze locatie op het Stadionplein staat hun slogan ‘Conscious Personal Training’ gedrukt. Een duidelijke positieve boodschap en doelstelling dus. We spraken Bas van Beest, de founder van B-One.

Q: Wat leuk dat we je mogen spreken Bas! Kan je allereerst iets meer over jezelf vertellen?

A: Ik ben Bas van Beest en ik ben nu 37 jaar. Inmiddels ben ik 8 jaar geleden begonnen met personal training geven. Toen waren er nog niet zo veel personal trainers als nu en bij de trainers die er waren viel het me op dat zij meestal één uur training gaven en het daar per week bij lieten. Er is dan geen zicht is op wat er alle overige uren van de week gebeurt. In mijn ogen is personal training veel meer dan dat ene uurtje samen sporten, maar gaat dit ook om de rest van je leefstijl. Wat je eet, hoe je slaapt, of je rookt, hoeveel water of alcohol je drinkt en nog veel meer. Dus dat ben ik gelijk mee gaan nemen in mijn personal trainingen.

 

Q: Hoe ben je begonnen met die trainingen aanbieden?

A: Ik ben begonnen met trainingen geven in het Rembrandtpark. Daar ging ik dan heen met één gewicht van 12 kilo in de buddy van mijn scooter, die ik dan op basis van iemands kracht op verschillende manieren gebruikte. Als het regende gingen we maar onder een brug trainen. Daarna ben ik overgegaan op antikraakpanden, als eerste aan de Bilderdijkstraat. Die panden knapte ik dan zelf op, eigenlijk iets te goed, wat er vaak voor zorgde dat de pandeigenaar ineens heel snel een nieuwe huurder vond en wij er weer uit moesten. Uiteindelijk was het veel gedoe om elke keer een hele gym te verhuizen dus ben ik verder gaan kijken. Zo ben ik bij het W Hotel terechtgekomen. Dat was een groot contrast, van het park en antikraak naar een 5-sterren hotel met een spa. Dit is een hele toffe locatie, maar we blijven daar te gast, wat het niet mogelijk maakte om bijvoorbeeld onze eigen muziek te draaien. Dus daarnaast ben ik weer verder gaan zoeken naar locaties.

 

Q: Kan je wat meer vertellen over de groei van B-One?

A: Ik heb veel gereageerd op panden en veel presentaties gegeven over mijn concept, maar er was altijd wel iemand die al meer eigen locaties had die de voorkeur van de verhuurder kreeg. Ook liep ik tegen de vooroordelen aan die er heersen over een gym. Mensen verwachten harde muziek en 100 fietsen voor de deur, wat bij ons totaal niet het geval is. Toen kwam corona, waardoor andere ondernemers ineens terughoudend werden in reageren. Ik heb toen wel de kans gepakt en zo kregen we onze eerste eigen locatie aan de Westerstraat in de Jordaan. Dat pand hebben we helemaal gestript en mooi gemaakt. Na een paar jaar ben ik benaderd door de eigenaar van dit pand aan het Stadionplein voor een derde locatie voor B-one, daar moest nog wel veel aan gebeuren dus we hebben eerst uitgebreid verbouwd. Ik heb gemerkt dat hoe verder je groeit als onderneming, hoe meer er op je pad komt qua samenwerkingen.

 

Q: Hoe bevalt de stadionbuurt je?

A: Goed! We zitten hier nu een paar maanden dus ik begin ook bekender te worden in de buurt. Het is wel heel anders dan in de Jordaan. Mensen zijn in Amsterdam Zuid iets meer op zichzelf, wat eigenlijk heel goed bij ons concept van private personal training past. Er heerst wat meer een mentaliteit van ‘mind your own business’ onder de bewoners, ik denk dat dat ook een overblijfsel is van covid, dat mensen graag wat meer in hun eigen space zitten. Alleen zo’n concept van echt privé trainen was er nog niet binnen sport, daarom heb je bij ons echt de mogelijkheid om met volledige privacy aan de slag te gaan met je trainer. Bij de ondernemers in de buurt merk ik dat mentaliteitsverschil overigens niet.

 

Q: Wat is tot nu toe je ervaring met de ondernemers uit de buurt?

A: Tot nu toe heb ik vooral nog oriënterend contact gehad met de ondernemers uit de buurt, zo heb ik bijvoorbeeld de tafel in mijn kantoor bij Bulthaup gevonden hier in het gebied. Nu we hier wat meer gesetteld zijn wil ik wel meer op gaan focussen op contact binnen het gebied. Zo heb ik bijvoorbeeld binnenkort een afspraak met de dames van Zotos Beauty, omdat wij een beetje dezelfde doelgroep aanspreken dus misschien wel iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik denk sowieso heel erg in samenwerkingen, het is altijd goed om te connecten. De vorige editie van de Morning Meetup hebben we hier georganiseerd, dat is direct heel goed bevallen.

 

Q: Wat leuk om te horen, samenwerking en samen beter worden is ook de mentaliteit die we bij de BIZ proberen na te streven, wat betekenen die samenwerkingen voor je?

A: Ik ben van jongs af aan al een enorme regelaar geweest. Ik denk dat als ondernemer samenwerken ook onwijs belangrijk is. Ik zoek altijd naar een win-win situatie waar alle partijen iets aan hebben. Wij kunnen bijvoorbeeld iemand een aanbieding geven in personal training, je eigen gezondheid is een product waar iedereen iets aan heeft. Ik ben daarom altijd op zoek naar nieuwe connecties om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Daar heb ik in dit gebied tot nu toe nog niet echt de tijd voor gehad, omdat het een drukke periode is geweest, maar hier wil ik nu meer op gaan focussen.