Ondernemer in de spotlight: Wendy van Wendy’s Kinderkapsalon!

Geplaatst op donderdag 29 juninieuws

Wendy’s Kinderkapsalon werd negen jaar geleden op Stadionweg 259 geopend. Inmiddels is het eigen bedrijf van Wendy uitgegroeid tot veel meer dan alleen een kinderkapsalon, maar kan je er ook winkelen of kinderfeestjes vieren. Als je de zaak binnenkomt zie je meteen allemaal verschillende soorten kappersstoelen, van raceauto’s tot een paard. Aan de muren schitteren verschillende kleuren haar om mee te vlechten en er is speelgoed aan overvloed. We spraken met Wendy, de eigenaresse van Wendy’s Kinderkapsalon. 

Q: Wat leuk om je te spreken Wendy! Kan je allereerst iets meer over jezelf vertellen? 
A: Ja natuurlijk! Ik ben Wendy en samen met mijn man heb ik drie kinderen, één van bijna 18, één van bijna 15 en één van net 9 jaar. Negen jaar geleden ben ik mijn eigen kinderkapsalon gestart, na de komst van mijn jongste dochter. Daarvoor heb ik 10 jaar in het hoekje van een kinderkledingwinkel geknipt, aan het Olympiaplein. Uiteindelijk ging die winkel stoppen en toen dacht ik: ‘Nu kan ik het wel voor mezelf gaan proberen!’ 

Het plein hiervoor lag toen helemaal open, dat werd helemaal mooi gemaakt. Ik kon voor twee jaar voor dit pand tekenen en heb in die tijd heel hard gewerkt om er iets leuks van te maken. Ik ben wel allround kapster, daarom heb ik hier af en toe ook een vader of een moeder in de stoel zitten. Ik heb eerder ook in een gewone kapsalon gewerkt, daar zochten ze naast alle knipbeurten altijd al iemand die het leuk vond om kindjes te knippen en ik kon mooi vlechten maken, dus zo is het eigenlijk begonnen. Misschien ook wel doordat ik net wat meer geduld heb, daarom werd ik al snel gevraagd als er een kleintje kwam.

Q: Waarin verschilt een kinderkapsalon van een gewone kapsalon?
A: Je hoort wel vaker dat er kinderkappers in winkels of bij een grote kapsalon zitten, zo ben ik dus zelf ook begonnen. Zo op mezelf is best uniek, maar ik wilde dit gewoon proberen. Het verschilt eigenlijk vooral in de tijden. Een gewone kapper loopt gewoon de hele dag door, terwijl wij echt piekuren hebben na schooltijd en in het weekend. Daarom gaan wij vaak pas in de middag open, maar eigenlijk ben ik de hele dag met kindjes bezig. Tijdens sommige ochtenduurtjes knip ik namelijk bij de kinderopvang of de crèche, bijvoorbeeld bij Kleintje Zuid of CompaNanny. Als kindjes dan vier zijn en naar de basisschool gaan kennen ze je al en kunnen ze naar de kapsalon komen. 

Q: Hoe is Wendy’s Kinderkapsalon verder gegroeid sinds je 9 jaar geleden gevestigd bent in het Stadiongebied?
A: Het pand was eigenlijk heel oud toen we hier kwamen, daar moesten we in het begin doorheen kijken. Samen met mijn man, die in de bouw werkt, hebben we het zelf helemaal opgeknapt. Ik was toen al de hemel te rijk met die winkel hoor, we gingen er echt iets leuks van maken. En omdat ik natuurlijk vanuit de eerdere salons al wat klanten had, wilden veel mensen helpen, die bijvoorbeeld nog wel een leuk IKEA-tafeltje hadden. Dat was wel echt een gunfactor, mensen vonden het leuk dat we hier gingen beginnen. Zo is het langzaam steeds iets meer geworden! Omdat de winkel waar ik hiervoor kinderen knipte ook helemaal stopte gingen er gelukkig ook veel klanten mee naar de nieuwe zaak. In de tijd dat we door corona dicht waren zijn we een bar gaan bouwen voor koffie en hebben we de speelkamer een beetje aangepakt. Helemaal achterin de zaak hadden we eerst een voorraadkamer, maar daar doen we nu kinderfeestjes, in een hele leuke roze beautykamer.

In het begin deed ik het allemaal gewoon in mijn eentje, met alleen een meisje op zaterdag om me te helpen. Dat is langzaam steeds verder uitgebreid toen het drukker werd. Nu zijn we met vijf kappers, verder doet mijn moeder de boekingen en zijn er ook nog twee meiden die ons helpen met de kinderfeestjes. Natuurlijk blijft er wel altijd iets te dromen over. Ik kom zelf uit Badhoevedorp, dus ik zou het stiekem heel leuk vinden om in mijn dorpje ook ooit zoiets op te zetten. Maar ik zou dit nooit opgeven, daarvoor hou ik te veel van mijn werk. En als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken. 

Q: Inmiddels doe je dus veel meer dan alleen haren doen, kan je daar wat meer over vertellen?
A: We zijn nu ook een beetje een winkeltje geworden. In het begin had ik hier maar drie stoelen staan en klonk alles heel hol. Er lag toen alleen wat oud speelgoed van mijn eigen kinderen om mee te spelen voor de broertjes of zusjes. Totdat ik sprak met een klant die in het speelgoed zat, daar ben ik begonnen met het inkopen van meeneem-dingetjes voor feestjes en dat werd steeds meer. En later kwam er ook kleding bij en natuurlijk ook haarproducten. En nu ook die kinderfeestjes natuurlijk. Het helpt ook dat ik veel persoonlijke dingen deel via Instagram, zo groeit het allemaal steeds door. Ik vind het leuk om dat ernaast te doen, via stories, ik probeer daar elke dag wel iets te plaatsen. Inmiddels is de pagina ook best gegroeid en worden die persoonlijke verhalen best goed bekeken. Zo worden steeds meer nieuwe mensen ook bewust van wat we hier allemaal doen. Mond-op-mond-reclame werkt toch echt het beste. 

Q: Hoe bevalt het in het stadiongebied en binnen de BIZ? 
A: Ik vind het hier superleuk! Het plein is heel mooi geworden en het is zodra dat klaar was ook steeds drukker geworden. Mensen komen toch even hier hun boodschapjes doen en het geeft ook veel loop met bijvoorbeeld de Burgerbar hiernaast om wat te eten. Mijn man en ik komen ook vaak bij Sloppy Joe. Als ik er zo over nadenk zit er echt veel in de buurt! Ik vind de meiden van Zotos ook heel leuk en spreek graag met Brenda van SolidFietsen. Als ik een gaatje heb tussendoor loop ik natuurlijk even naar de Albert Heijn en de Etos hier voor mijn boodschapjes. En op zaterdag gaat er altijd wel iemand even naar de markt voor hummus, of naar de Drie Graefjes. Op onze kinderfeestjes hebben we vaak hun taarten, dan hopen we altijd dat er een stukje overblijft. Het is een leuk gevarieerde buurt, ik ben blij hier. Via de BIZ konden we vorig jaar ook naar de Amsterdamse Zomer in het Olympisch Stadion met het hele team, naar Xander de Buisonjé. Dat was toen toch zo leuk en zonder de BIZ en Mirjam hadden we dat gemist. Ik ben er echt blij mee.