Open Toren Dag | Beklim de Marathontoren op 18 februari!

Geplaatst op woensdag 14 februarinieuws

Wil jij de Marathontoren beklimmen, de geschiedenis proeven en van het adembenemende uitzicht genieten? Dat kan bij hoge uitzondering op zondag 18 februari Tussen 12:00 en 16:00 uur! Dan wordt de toren namelijk even opengesteld voor publiek.

De Marathontoren voor het Olympisch Stadion is van enorme historische betekenis. Bovenop prijkt een schaal waar het Olympisch Vuur voor het eerst brandde tijdens de opening van de Olympische Spelen in 1928. Jan Wils ontwierp de 46-meter hoge toren, met wel 136 steile, lange treden naar boven.

Grijp daarom deze unieke kans om de toren te beklimmen en meld je aan via: https://olympischstadion.activehosted.com/f/99

De Marathontoren wordt 1x per jaar opengesteld voor publiek op de Open Toren Dag, een jaarlijks evenement in Amsterdam. De doelstelling is het openstellen van oude en hedendaagse torens die normaal niet zijn te bezoeken. Vanwege het 750-jarig bestaan van de stad Amsterdam wordt dit jaar geen Open Toren Dag georganiseerd. Daarom extra bijzonder dat de Marathontoren toch te beklimmen is!