Oproep: samenwerkingsideeën opening Amsterdam 750 jaar

Geplaatst op woensdag 15 februarinieuws

In oktober 2025 bestaat de stad Amsterdam 750 jaar. Dit zal vanaf oktober 2024 één jaar lang feestelijk gevierd worden aan de hand van diverse evenementen. Het doel is om de stad te laten bruisen als nooit tevoren en daarbij wil de organisatie van deze verjaardag graag de hulp van Amsterdamse ondernemers!

De opening van dit feest zal plaatsvinden op 27 oktober 2024, exact één jaar voor de 750e verjaardag. Voor deze grote opening wordt overigens nog gezocht naar ideeën en initiatieven van ondernemers, culturele instellingen en creatieve makers uit de stad die in samenwerking iets moois willen neerzetten passend bij het doel om zoveel mogelijk Amsterdammers actief te betrekken. Hier gaat het om mensen die wonen in de stad, maar ook via werk, familiebanden, woonverleden of anderszins een band hebben met Amsterdam.

Nu lijkt het ons als BIZ onwijs tof om in een samenwerkingsverband iets te betekenen in dit evenement, een van de belangrijkste waarden van het thema is namelijk buurtgerichtheid! Dit past helemaal waar wij als BIZ voor staan. Het thema van de verjaardag is: ‘Amsterdam: voor altijd…’, dit thema nodigt uit om aangevuld te worden en geeft ruimte voor veel vrijheid.

Heb jij nou een leuk idee? Laten we de krachten bundelen! Of je nou BIZ bent, ondernemer of organisatie: op diverse manieren kunnen we iets tofs neerzetten! Vanuit gemeente Amsterdam is er een budget en de mogelijkheid tot subsidies vastgesteld om deze verjaardag van de hoofdstad groots te vieren. Laten we daar samen iets moois van maken! Neem contact op met community manager Mirjam Harding: mirjam.biztheolympic@gmail.com