Opvallende verhalen rond de TCS Amsterdam Marathon

Geplaatst op woensdag 18 oktobernieuws

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de TCS Amsterdam Marathon, die startte en finishte in het Olympisch Stadion! Er deden dit jaar maar liefst 47.000 deelnemers mee uit 131 verschillende landen. We delen graag wat leuke en bijzondere verhalen over dit grote evenement. 

Zo rende de Nederlandse atlete Anne Luijten de marathon onder het Olympisch Limiet, met een tijd van 02:26:36. Dit betekent dat ze kans maakt om voor de Olympische Spelen van Parijs geselecteerd te worden. Extra bijzonder, want dit was pas haar derde marathon. 

Wie ook een bijzondere prestatie leverde afgelopen zondag, was ex-wielrenner Tom Dumoulin. Hij rende zijn eerste halve marathon in 01:10:04 en was daarmee de op twee na snelste Nederlander. Dit is een knappe prestatie voor een sporter die nog niet zo lang geleden stopte met wielrennen om als commentator bij NOS Sport aan het werk te gaan. 

We zijn benieuwd naar wat deze topsporters nog meer te wachten staat en kijken alvast uit naar de TCS Amsterdam Marathon van 2024!