Oscar deelt… een droge zomer!

Geplaatst op woensdag 14 septembernieuws

In deze tweewekelijkse rubriek deelt Oscar weetjes, tips & tricks en succesverhalen met betrekking tot afvalscheiding en -preventie (in en rondom het Olympisch Stadion). Laat je inspireren en maak afval scheiden leuk!

De vakantie zit erop en ook de zomer loopt tegen haar eind. En wat voor zomer! Warm weer om lekker te zwemmen, op het terras te zitten of voor een vakantie in eigen land. Maar ook een extreem droge zomer om je zorgen over te maken. Er is namelijk een lineaire stijging zichtbaar in het voorkomen van droogteperiodes. En de opwarming van de aarde is verantwoordelijk voor deze droogteperiodes.

Iedereen kan een steentje bijdragen om de droogte tegen te gaan:

  1. Maak een geveltuintje! Zo’n tuintje fleurt je bedrijf of woning op, én zorgt dat hemelwater beter de grond in kan dringen. 

  2. Heb je een tuin? Zorg dan daar voor minder tegels en méér groen.

  3. Plant een boom! Bomen zorgen voor verkoeling en absorberen CO2.

  4. Vang water op! Bijvoorbeeld als je wacht tot je douche warm wordt, of het water waarin je je groente wast. Dit water kan je prima aan je planten geven!

  5. Verklein je CO2-voetafdruk! Dat kan al makkelijk door bijvoorbeeld minder vlees te eten, door minder plastic te gebruiken of door meer te recyclen. 

Bij dat laatste punt kan Oscar Circulair je helpen. Met onze dienstverlening verminderen we het aantal vervuilende vervoersbewegingen en scheiden we afval in ten minste 5 stromen die op een zo duurzaam mogelijke manier worden verwerkt. 

Wil jij ook aansluiten bij het afvalcollectief Olympisch Stadion? Of heb je andere vragen (over onze dienstverlening)? Neem gerust contact met ons op!

mail@oscarciruclair.nl | 020 – 24 43 829 | www.oscarcirculair.nl 

Oscar Circulair is verantwoordelijk voor de inzameling van afval en grondstoffen van organisaties in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Oscar is de restafvalstroom te reduceren, hoogwaardige grondstoffenstromen te bundelen voor hergebruik en (vervuilende) vervoersbewegingen te beperken.