Oscar deelt… feestelijk nieuws!

Geplaatst op woensdag 20 julinieuws

In deze tweewekelijkse rubriek deelt Oscar weetjes, tips & tricks en
succesverhalen met betrekking tot afvalscheiding en -preventie (in en rondom het Olympisch Stadion). Laat je inspireren en maak afval scheiden leuk!

Het afval- en grondstoffencollectief BIZ The Olympic Amsterdam bestaat 1 jaar! Samen met BIZ The Olympic Amsterdam, en met hulp van de gemeente Amsterdam is Oscar Circulair op 1 juli 2021 gestart met een duurzaam afvalcollectief rondom het Olympisch Stadion.

Het eerste jaar zit er alweer op en het collectief groeit nog altijd!
In het afgelopen jaar hebben we met de inzet van al onze deelnemers ervoor gezorgd dat meer dan 100.000 kg grondstoffen (zelfs 114.000 kg incl. evenementen) zijn gerecycled en hebben we het percentage restafval teruggebracht van 55% (het hele gebied) naar 34% (het collectief). Niet alleen hebben we samen waardevolle grondstoffen uit de verbrandingsoven gered, ook hebben we vervuilende vervoersbewegingen verminderd en arbeidsplaatsen gecreëerd voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Daar mogen we trots op zijn!

In het laatste kwartaal is de hoeveelheid ingezamelde afval en grondstoffen flink toegenomen. Er wordt meer op kantoor gewerkt en het zomerse weer heeft waarschijnlijk veel mensen naar het terras gelokt. Daarnaast hebben er weer fantastische evenementen plaatsgevonden in en rondom het stadion zoals Ride Out Around the Olympic Amsterdam, NextGen, Het Amsterdams Verbond en Oranjebloesem.
Laten we er samen voor zorgen dat we in het zomer- en evenementenseizoen goed op koers blijven naar Zero Waste. Laat het ons vooral weten als je op zoek bent naar
tips & tricks!

Heb je vragen over onze dienstverlening? Of wil je ook aansluiten bij het
afvalcollectief Olympisch Stadion? Neem gerust contact met ons op!

mail@oscarcirculair.nl | 020 – 24 43 829 | www.oscarcirculair.nl

Oscar Circulair is verantwoordelijk voor de inzameling van afval en grondstoffen van organisaties in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Oscar is de restafvalstroom te reduceren, hoogwaardige grondstoffenstromen te bundelen voor hergebruik en (vervuilende)
vervoersbewegingen te beperken.