Oscar deelt … resultaten!

Geplaatst op donderdag 14 aprilnieuws

Vanaf heden deelt Oscar in deze rubriek weetjes, tips & tricks en succesverhalen met betrekking tot afvalscheiding en -preventie (in en rondom het Olympisch Stadion). Laat je inspireren en maak afval scheiden leuk!

Het eerste kwartaal van 2022 zit er alweer op! Hoog tijd om de balans op te maken. 

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen mogen wij allemaal weer lekker uit eten, het terras op en (vaker) op kantoor werken. Ook zijn er sinds januari 9 nieuwe deelnemers aangesloten aan het afvalcollectief. Deze twee ontwikkelingen zijn zeker terug te zien in de afvalcijfers van de afgelopen drie maanden. De totale hoeveelheid afval en grondstoffen die ingezameld is dit kwartaal is meer dan verdubbeld ten opzichte van het vorige kwartaal! 

Gezamenlijk hebben wij het percentage restafval weten terug te dringen naar 31% (t.o.v. 36% in Q4 2021). Dat is goed nieuws! Dit betekent namelijk dat we nóg meer grondstoffen hebben kunnen redden van de verbrandingsoven. Wij zijn nu nog een stap dichterbij ons doel: op naar een zero waste gebied!

Wilt u ook aansluiten bij het afvalcollectief? Of heeft u een andere vraag of opmerking over onze dienstverlening? We horen het graag!

mail@oscarciruclair.nl | 020 – 24 43 829 | www.oscarcirculair.nl

Oscar Circulair is verantwoordelijk voor de inzameling van afval en grondstoffen van organisaties in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Oscar is de restafvalstroom te reduceren, hoogwaardige grondstoffenstromen te bundelen voor hergebruik en (vervuilende) vervoersbewegingen te beperken.