Oscar deelt…een oproep!

Geplaatst op woensdag 9 novembernieuws

In deze maandelijkse rubriek deelt Oscar weetjes, tips & tricks en succesverhalen met betrekking tot afvalscheiding en preventie (in en rondom het Olympisch Stadion). Laat je inspireren en maak afval scheiden leuk!

Het afgelopen kwartaal heeft Oscar extra stromen apart ingezameld bij een aantal ondernemers in en rondom het Olympisch Stadion. Wij hopen dat meer ondernemers volgen!

–        Koffiedik wordt hergebruikt om paddenstoelen te kweken en wordt ingezet als bodemverbeteraar voor lokale stadstuinen.

–        Koffiebekers krijgen een tweede leven als toiletpapier of papieren handdoekjes. (Let op! Herbruikbare bekers zijn altijd beter.)

–        Papieren tissues kunnen als gescheiden stroom verwerkt worden tot grondstof voor nieuw hygiënepapier.

–        Harde kunststoffen zijn hoogwaardige plastics die kunnen worden gerecycled tot nieuwe plastic verpakkingen en producten

Door het gescheiden inzamelen van extra zogeheten ‘monostromen’ worden nog meer grondstoffen gered van de verbrandingsoven en kan er nog meer afval hoogwaardig worden verwerkt tot grondstof. Bronscheiding levert immers de meest schone stromen op en leidt tot het hoogste percentage recycling.

De resultaten zijn direct zichtbaar! Een van onze deelnemers (anoniem) heeft door het apart laten inzamelen van één monostroom, namelijk papieren tissues, het restpercentage weten te verlagen van 91% naar 66% (zie afbeelding).

Wordt er op jouw werkplek gebruik van papieren tissues voor het handen wassen na een toiletbezoek? Dan vereist het scheiden van papieren tissues jou en jouw collega’s geen extra handeling! De vuilnisbak naast de kraan bij de toiletten bestaat in de meeste gevallen alleen uit deze tissues.

Wilt u ook een extra stroom scheiden? Of heeft u een andere vraag of opmerking over onze dienstverlening? We horen het graag!

mail@oscarciruclair.nl | 020 – 24 43 829 | www.oscarcirculair.nl

Oscar Circulair is verantwoordelijk voor de inzameling van afval en grondstoffen van organisaties in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Oscar is de restafvalstroom te reduceren, hoogwaardige grondstoffenstromen te bundelen voor hergebruik en (vervuilende) vervoersbewegingen te beperken.