Pilot afvalstoffenhub Oscar Circulair geslaagd!

Geplaatst op woensdag 15 novembernieuws

Afgelopen zomer zijn de resultaten van het Circulair Afvalcollectief The Olympic geëvalueerd door de Stadsdeel Zuid en positief bevonden. Hiermee kan het collectief ook op de lange termijn in het gebied blijven!

In 2021 hebben Stadsdeel Zuid, BIZ The Olympic en Oscar Circulair een convenant gesloten met de pilot voor een grondstoffenhub, waarbij het verminderen van zware en vervuilende afvalvrachtwagens, het verhogen van het afvalscheidingspercentage en het verbeteren van de leefbaarheid in het gebied centraal stonden.

Binnen het Circulair Afvalcollectief The Olympic zijn BIZ-leden verenigd voor de inzameling van hun afval- en grondstoffen; die zo goed mogelijk gescheiden met een licht emissievrij voertuig worden ingezameld en gebundeld op de grondstoffenhub. Inzameling gebeurt deels door mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Zo maken we de buurt schoner, duurzamer en socialer.

Na de positieve beoordeling van de pilot wordt de verlenging van het convenant op 6 december getekend en wordt de zoektocht naar een lange termijn locatie voor de grondstoffenhub in gang gezet. Zo kunnen BIZ The Olympic en Oscar Circulair samen met alle ondernemers in het gebied blijvend werken naar een afval- en emissievrij gebied, waar afval zoveel mogelijk inpandig wordt opgeslagen om het mooie erfgoed ins ons gebied te laten schitteren. Alle bedrijven en organisaties in het Stadiongebied zijn welkom om aan te sluiten: hoe meer ondernemers, hoe groter de impact!

Oscar Circulair is verantwoordelijk voor de inzameling van afval en grondstoffen van organisaties in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Oscar is de restafvalstroom te reduceren, hoogwaardige grondstoffenstromen te bundelen voor hergebruik en (vervuilende) vervoersbewegingen te beperken. Kijk voor meer informatie op www.oscarcirculair.nl