Plasticvrije Terrassen Project | Bar BAUT en De Drie Graefjes geslaagd!

Geplaatst op donderdag 19 oktobernieuws

Bij The Olympic Amsterdam hebben we duurzaamheid hoog op de agenda staan. In 2022 zijn we in dat kader gestart met het project “Plasticvrije Terrassen” voor de horeca ondernemers binnen de BIZ.

In samenwerking met Noortje Schrauwen van de organisatie We Are Nature, Hans van den Broek van The Shore uit Scheveningen en de Plasticvrij Terras beweging hebben we de horecaondernemers van Bar BAUT en De Drie Graefjes begeleid en beiden hebben nu een geheel plasticvrij terras! 

Ondanks dat het terrassenseizoen nu voorbij is, willen we beide horecaondernemers nu al van harte feliciteren met dit mooie resultaat.

@Bar BAUT & De Drie Graefjes
“Geweldig dat jullie de meerwaarde van het project hebben ingezien en alle single-use-plastics nu volledig van jullie terrassen hebben geweerd. We hopen dat veel andere horecaondernemers jullie voorbeeld zullen volgen en bij de start van het volgende seizoen gaan we jullie nog een keer écht in het zonnetje zetten”. 
– Projectgroep Plasticvrije Terrassen

____________________________________________________________________________

Achtergond

De Plasticvrije Terras beweging
De Plasticvrij Terras beweging is ontstaan in de Duurzaamheidskring Strandpaviljoens in Den Haag, waar 14 paviljoens samen de keuze maakten alle single-use plastics van hun terras te weren. Zij maakten samen een lijst met single-use items die het meest voorkomen op terrassen en inventariseerden de beste alternatieven per item. 

Plasticvrij Terras is een beweging waar alle horecazaken met een terras zich bij aan kunnen sluiten. Ze kunnen meedoen door al het single-use plastic van het terras te weren en dit kenbaar te maken. Dit kan door de zelfverklaring te downloaden, ondertekenen en deze zichtbaar op te hangen in de horecazaak. 

Ook overstappen
Het overstappen naar een Plasticvrij Terras is goed te doen, maar je moet er wel even voor zitten: om een inzicht te krijgen welke items je nog hebt (dat zijn er soms meer dan je denkt) en welk alternatief het beste bij je zaak past. Dan is het soms handig tips en tricks mee te krijgen van de tientallen horecazaken die je voor gingen: welke oplossingen worden vaak gebruikt? En hoe implementeer je die in de praktijk?

Neem voor meer informatie over begeleiding naar een plasticvrij terras contact op met de Community Manager van de BIZ
Mirjam Harding
mirjam.biztheolympic@gmail.com
0652548145