Poortonderzoek Green Business Club – nu ook bij het Olympisch Stadion

Geplaatst op donderdag 2 maartnieuws

BIZ The Olympic Amsterdam gaat opnieuw een samenwerking aan met de Green Business Club Zuidas met als doel verduurzaming van het gebied. Na het onderzoek bij The Garage gaan zij binnenkort ook bij het Olympisch Stadion aan de slag om de vervoersbewegingen in kaart te brengen.

Wat was ook alweer dat poortonderzoek?
Het onderzoek is vooral interessant bij een bedrijfsverzamelgebouw zoals The Garage en nu ook het Olympisch Stadion.

In een nog nader te bepalen week zullen er 4 à 5 studenten rondom het stadion staan om de vervoersbewegingen te turven. Met de resultaten  kan vervolgens worden onderzocht hoe de logistieke stromingen naar zo’n gebouw verminderd kunnen worden. Komt bijvoorbeeld dezelfde leverancier van printpapier wel drie keer in de week voor drie verschillende bedrijven? Dan kan dat efficiënter en duurzamer georganiseerd worden! 

Het onderzoek gaat dus waardevolle informatie opleveren waar we bij de BIZ, maar zeker ook de ondernemers zelf iets aan hebben. Bij de BIZ willen we namelijk een project starten die gezamenlijke inkoop van o.a. kantoorartikelen makkelijker gaat maken en wat naar verwachting een hoop besparing op gaat leveren.

Zo werken we samen aan een steeds duurzamer gebied!