In 2022 heeft BIZ The Olympic Amsterdam de ambitie opgevat om de horeca ondernemers te gaan begeleiden naar een “plasticvrij terras”. Community manager Mirjam Harding heeft in samenwerking met Noortje Schrauwen van “We Are Nature”, Anne van den Brink van de BIZ Nieuwmarkt en Hans van den Broek, ondernemer van The Shore in Scheveningen een programma geschreven en voor dit project subsidie gekregen van de gemeente Amsterdam.
Eén van de doelen van het programma is om niet alleen het gebruik van single use plastics op te terrassen uit te faseren, maar ook in de rest van de bedrijfsvoering. Daarom gaan we nu letterlijk en figuurlijk “in de keuken kijken” van de ondernemers en samen met hen in overleg.
Op 20 februari nodigen we een selecte groep horeca ondernemers uit om te brainstormen en het programma ziet er als volgt uit:
- We starten met een korte introductie in het programma ‘Plasticvrije Horeca’
- We geven voorbeelden van best-practices en bespreken welke circulaire verpakkingsoplossingen al voorhanden zijn en welke obstakels de ondernemers tegenkomen
Vervolgens gaan we in gesprek over de volgende vragen:
- Waar liggen de grootste kansen om in gezamenlijkheid plastic verpakkingsafval in de keuken terug te dringen?;
- Welke uitdagingen zijn er om dit te bewerkstelligen (zoals ruimtegebrek in de keuken, logistiek rondom ophalen, inzicht in leveranciers die dit aanbieden, etc.)?;
- Welke leveranciers en (overige partners) kunnen bij de vervolgstappen betrokken worden om deze stappen samen met de keten te maken?
Wil jij graag meedenken en doen met deze sessie, die op 20 februari in De Waag (Nieuwmarkt #4) zal plaatsvinden? Meld je dan aan bij Community Manager Mirjam via: mirjam.biztheolympic@gmail.com