Het is weer tijd voor de TCS Amsterdam Marathon & City Walk

Geplaatst op woensdag 12 oktobernieuws

Dit weekend vinden de Amsterdam City Walk en de TCS Amsterdam Marathon plaats! Op zaterdagochtend start de Amsterdam City Walk vanuit het Olympisch Stadion en op zondag start de hele marathon vanuit het Olympisch Stadion en finishen ook alle overige afstanden in het Olympisch Stadion.

Op zaterdag 15 oktober vindt de 8ste editie van de Amsterdam City Walk plaats. De Amsterdam City Walk is een wandelevenement geschikt voor elk wandelniveau. De inschrijvingen hiervoor zijn nog geopend maar vorig jaar deden hier 8.800 deelnemers aan mee. Er zullen vanaf 07.00 groepen starten en de finish sluit om 17.00.

Zondag 16 oktober is de TCS Amsterdam Marathon, het laatste grote buitenevenement van het jaar in het Olympisch Stadion. In totaal hebben 45.000 deelnemers zich ingeschreven voor de 46e editie van de najaarsmarathon. Tijdens dit hardloopevenement vindt ook het Nederlands Kampioenschap Marathon plaats.

Vanaf donderdag 13 oktober kunnen de startnummers opgehaald worden en is de Internationale Marathon Expo (Sporthallen Zuid) geopend en zal daarmee de drukte op het evenemententerrein rondom het Olympisch Stadion toenemen. Op zondag 16 oktober zijn de publieke tribunes van het Olympisch Stadion vanaf 07:30 uur voor iedereen gratis toegankelijk om sfeer te proeven en een kijkje te nemen.

De afbouw start direct na de Marathon op zondag 16 oktober (17:00 uur) en de laatste werkzaamheden staan op dinsdag 18 oktober gepland.

Zie voor meer informatie de site van de Amsterdam City Walk en de TCS Amsterdam Marathon.