Tips voor het verduurzamen van je bedrijf

Geplaatst op woensdag 8 decembernieuws

De energieprijzen gaan rap omhoog en daarmee de energierekening dus ook. Er zijn echter slimme, duurzame manieren waarmee je kunt besparen op de stookkosten. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuur- en vloerisolatie, wat je tot wel 30% kan schelen. 

Gemeente Amsterdam stimuleert dit soort duurzame oplossingen en heeft daarom samen met MKB-Amsterdam een actie voor collectieve inkoop van isolatie georganiseerd. De actie loopt tot en met 20 december, dus zorg dat je er snel bij bent. Meer informatie vind je hier.

Ook DEB, de online tool voor energiebesparing, is een andere slimme manier om te verduurzamen en geld te besparen. Met een gratis online energiescan krijg je binnen enkele minuten een overzicht van energiebesparende maatregelen die je kunt treffen. Inclusief overzicht van de kosten, terugverdientijd en beschikbare subsidies. Meer informatie vind je hier

Tot slot kun je via de Duurzame Wegwijzer meer lezen over het hulpaanbod van de overheid bij het verduurzamen van je bedrijf. Deze wijzer vind je hier.