Update nieuwe feestverlichting!

Geplaatst op donderdag 1 juninieuws

BIZ The Olympic Amsterdam heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in sfeerverlichting tijdens de maanden november t/m januari, maar inmiddels is het contract met de leverancier afgelopen. Hoogste tijd dus om over nieuwe afspraken na te denken, zodat we ook dit jaar weer mooie verlichting, passend bij het gebied, kunnen laten plaatsen.

UPDATE!

Leveranciers feestverlichting

Vanuit het bestuur is Eva Zotos samen met community manager Mirjam Harding de wensen en eisen gaan verzamelen voor de invulling van de feestverlichting. Aan drie leveranciers is inmiddels gevraagd om één (of meer) voorstellen te doen en daar wachten we nu op. Eén van beide leveranciers is actief in de Pijp en de andere verzorgt de verlichting in de Beethovenstraat. Aan hen hebben we alle wensen laten weten en we zijn dan ook erg benieuwd naar de ideeën.

Paalputten 

Inmiddels is er ook een (begin van) een onderzoek gestart naar de mogelijkheid van het laten aanleggen van zogenaamde “paalputten”. Dit zijn eigenlijk gewoon gaten in de grond (verborgen onder een putdeksel) waar palen in gezet en verankerd kunnen worden. Zie voor een voorbeeld de foto’s bij dit bericht. Als het lukt deze putten aan te leggen, hoeven we geen grote blokken onderaan de palen te bevestigen en dat scheelt veel ruimte. 

Stroom

Ook over de stroomvoorziening denken we nu al na. Aan verschillende BIZ deelnemers is gevraagd of zij bereid zijn om, tegen vergoeding, (opnieuw) stroom te leveren, want zonder stroom geen verlichting.

Dat was het voor nu; binnenkort meer nieuws.

Denk en doe mee! 

Wil jij meedenken over de invulling van de feestverlichting? Meld je dan aan bij Mirjam via: mirjam.biztheolympic@gmail.com.

Eva en Mirjam hebben al wat voorwerk gedaan en een (begin van een) lijstje gemaakt van waar we aan moeten werken/over na moeten denken:

  1. Wat willen we qua design? Iets geheel nieuws of laten we het oude design (van de vlam) terugkomen?
  2. Hoe gaan we om met duurzaamheid?
  3. Waar plaatsen we de ornamenten en hoe zit het met stroom?
  4. Kunnen we iets anders verzinnen dan de grote blokken die we eerder hadden?
  5. Hoe zit het met vergunningen vanuit de gemeente etc.
  6. Wat past binnen het budget?

De “denktank” die we vormen zal vanuit de offertes de beste keuze (ook binnen het beschikbare budget) maken voor het gehele gebied. Heb jij ergens iets moois gezien dat als inspiratie kan dienen? Stuur alles in en dan nemen we het mee in de overwegingen.

Meld je aan zodat we samen tot een goede keus kunnen komen! We zien jullie reacties met veel plezier tegemoet.