Update : proef met LED verlichting geslaagd!

Geplaatst op dinsdag 24 meinieuws

In een bericht van 3 februari schreven we over een proef met nieuwe LED lampen voor in de masten op het terrein rondom het Olympisch Stadion. Inmiddels hebben we goed nieuws: de proef is geslaagd! Alle lampen in de masten worden vervangen en dit staat gepland voor de weken 22 t/m 24 van dit jaar. Heel fijn, want dit betekent dat de verlichting wordt verbeterd. Op bijgevoegde foto zijn links de oude en rechts de nieuwe lampen te zien.

Hierbij nogmaals het bericht dat we in februari plaatsten:

Rondom het Olympisch Stadion staan meerdere masten (tussen de 60 en 70 stuks) die de omgeving verlichten. Per mast zitten daar 6 armaturen in, wat een aantal van tussen de 360 en 420 lampen geeft. En natuurlijk gaat daar ook wel eens iets van stuk.

Het komt dan ook vaak voor dat vele lampen het niet doen. Bij een telling afgelopen december was dat aantal 66 stuks, wat wel erg veel is. De gemeente heeft uitgelegd dat de huidige armaturen op maat gemaakt én speciaal besteld moeten worden. Het is dus niet een kwestie van “even een nieuw peertje erin en ze doen het weer”.

Maar daar komt nu misschien verandering in. Ook de gemeente heeft ingezien dat de huidige situatie (speciaal bestellen en lange wachttijd m.b.t. vervangen) niet wenselijk is en besloten om een proef te gaan doen met LED verlichting.

Op donderdag 3 februari wordt er met de proef gestart en gaat men in twee lichtmasten ter hoogte van de Na Druk Geluksbrug de lampen vervangen voor LED verlichting. Hopelijk is de proef succesvol en kunnen ook de andere armaturen met LED lampen worden uitgerust. Dit levert niet alleen een kostenbesparing op, de lampen kunnen dan ook makkelijker vervangen worden. Bovendien is LED verlichting duurzamer, dus al met al een win-winsituatie.