Update werkzaamheden Zuidasdok | Weekendafsluitingen A10 Zuid

Geplaatst op dinsdag 14 meinieuws

Zuidasdok sluit tussen eind juni en half december 2024 acht weekenden de A10 Zuid af. Deze afsluitingen zorgen voor ernstige verkeershinder en langere reistijden. We informeren u alvast over deze werkzaamheden en de mogelijke omleidingsroutes.

De reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer gaat in de tweede helft van dit jaar in uitvoering. Hiervoor gaat meerdere weekenden de A10 Zuid dicht in één richting. Ook voor de vernieuwing van station Amsterdam Zuid is een afsluiting nodig.

8 weekenden met omleidingen

Tijdens deze weekenden wordt u omgeleid, afhankelijk van welk deel van de A10 Zuid wordt afgesloten. We sluiten de A10 in het weekend af, omdat er dan minder verkeer is dan op werkdagen. Ondanks dat kan de vertraging toch oplopen tot een uur. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. De weekenden op een rij:

  • Vrijdag 28 juni – maandag 1 juli
  • Vrijdag 12 juli – maandag 15 juli
  • Vrijdag 20 september – maandag 23 september
  • Vrijdag 27 september – maandag 30 september
  • Vrijdag 4 oktober – maandag 7 oktober
  • Vrijdag 29 november – maandag 2 december
  • Vrijdag 6 december – maandag 9 december
  • Vrijdag 13 december – maandag 16 december

Klik hier of voor de verschillende omleidingen per weekend (pdf)

Reconstructie knooppunt De Nieuwe Meer

Dit jaar starten de werkzaamheden voor de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer. In de eerste weekenden bouwen we de spitsstrook in de richting Hengelo om tot een permanente rijstrook. In de volgende weekenden versmallen we de rijstroken om ruimte te maken voor de verbreding van de A10. In een van de weekenden werken we tegelijkertijd aan de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Vanwege hijswerkzaamheden plaatsen we dan groot materieel op de A10.

Zuidasdok

Alle werkzaamheden zijn onderdeel van Zuidasdok, een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid van Amsterdam en van het noordelijk deel van de Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Het project bestaat uit de vernieuwing van station Amsterdam Zuid, de verbreding van de A10 Zuid van vier naar zes rijstroken en de ondertunneling van de A10 Zuid in het centrumgebied van Zuidas. Zuidasdok is een samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam.