Waardevolle eerste editie van Wandelend Speeddaten in het Olympisch Stadion

Geplaatst op dinsdag 13 julinieuws

Vorige week woensdag was het zover: de eerste editie van het BIZ-event Wandelend Speeddaten. Het event stond volledig in het teken van je BIZ-collega’s ontmoeten, leren kennen en waardevolle connecties maken. En dat is zeker gelukt! Community manager Mirjam Harding, redacteur Esmee Bakker en fotograaf Jasmine Wouwenaar delen hun ervaring. 

Mirjam: “Om na lange tijd een BIZ-netwerkevenement te mogen organiseren was een verademing. Niet via een scherm, maar gewoon weer op locatie. Een fijn vooruitzicht: live kennismaken of bijkletsen. Zodra de mogelijkheid er was ben ik dit met Nienke van het Olympisch Stadion gaan organiseren, naar het idee van Topsport Amsterdam. Er meldden zich bijna 30 BIZ-ondernemers en andere genodigden aan; een goede start. De dag zelf was ook super. Mooi weer, enthousiaste deelnemers, goede organisatie (Olympisch Stadion), een mooi decor om in te wandelen en een heerlijk ontbijtje. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een informele, leuke en gezellige bijeenkomst!”

Esmee: “Zodra ik het Olympisch Stadion binnenstapte en alle aanwezigen zag, voelde ik meteen een goede energie. Ondanks het vroege tijdstip was iedereen enthousiast en klaar voor een aantal rondjes om de atletiekbaan. Mirjam formeerde één rij speeddaters in baan 1 en een andere in baan 3; zo konden we op anderhalve meter en telkens in zes minuten elkaar leren kennen. Een klein uurtje wandelen en 6.000 stappen verder stond er een ontbijt klaar voor alle deelnemers. Dat was wat mij betreft perfect: zo kon je alle onafgeronde gesprekken onder het genot van een verse jus d’orange en een broodje nog even voortzetten. Het was een geslaagde eerste editie, zeker voor herhaling vatbaar! “

Jasmine: “Met de slaap nog in mijn ogen loop ik naar de tram. Eindelijk is het zo ver, we kunnen eindelijk de BIZ ondernemers (jullie) ontmoeten. Eenmaal op het stadion plein zie ik bij Olympischstadion nummer 2 een feestelijke ingang. Ik word begroet door Mirjam en een aantal BIZ ondernemers die met mij vroeg waren vertrokken van huis. Op mijn kaartje schrijf ik ‘Jasmine Fotograaf BIZ’. Met mijn camera in de hand lopen wij naar het Olympische veld waar Carla en Mirjam vertellen over de speeddate en de BIZ. We moeten rondjes lopen om het veld en elke 6 minuten wisselen. Nog nooit heb ik zo’n snelle tijd zoveel verschillende mensen leren kennen met verschillende doelen. Maar één ding hebben we allemaal gemeen, we zijn hier om van elkaar te leren. Met een blije stappenteller eindigen wij deze ochtend met een heerlijk ontbijtje. En voordat iedereen weer vertrekt worden er contacten uitgewisseld en afspraken gemaakt. “Werkze allemaal, en laten we dit vooral vaker doen!”

Onze dank gaat uit naar alle deelnemers: Anita (Stichting Welkom), Carla (Olympisch Stadion), Douwe (Gemeente Amsterdam), Eefje (Oscar Circulair), Ellen (Olympisch Stadion), Elsemiek (Hotel Twenty Eight), Esmee (BIZ The Olympic Amsterdam), Eva (Zotos Beauty), Jakolien (KiKa), Jasmine (BIZ The Olympic Amsterdam), Karen (Move Amsterdam), Kim (Olympisch Stadion), Marcel (Marcel Haarmode), Marco (Tragaluz & Portiershuisje), Merlijn (Two Chefs Foodbar), Nina (Citius Advocaten), Ronald (NENI), Stephan (Two Chefs Foodbar) en Thea (Citius Advocaten). Fijn dat jullie erbij waren en het tot een succes hebben gemaakt. De bijeenkomst was absoluut voor herhaling vatbaar, dus na de zomer gaan we vaker BIZ-bijeenkomsten organiseren. Graag tot een volgende keer!

We hopen jou ook te zien tijdens een volgende editie van het Wandelend Speeddaten. Houd vooral onze kanalen in de gaten!