Wat gebeurt er voor de deur van het Olympisch stadion?

Geplaatst op dinsdag 1 maartnieuws

De werkzaamheden voor de ingang van het Olympisch Stadion zijn vast ook jullie niet ontgaan. Maar wat is er precies aan de hand? Wij zijn op onderzoek gegaan en kregen het volgende antwoord van het Olympisch stadion:

Het Olympisch Stadion kent vele gebruikers. Naast Atletiekvereniging Phanos als vaste gebruiker wordt het stadion ook gebruikt voor schoolsportdagen, bedrijfsdagen en kleine en grote muziekevenementen en foto en filmshoots.

Vlak voor de kerst 2021 is gestart met de bouw van een ijsbaan op het veld die vlak voor de kerst open zou gaan en tot ½ januari open zou zijn voor publiek. Echter, door wijziging van coronabeleid, is door de gemeente Amsterdam aan het Olympisch Stadion uiteindelijk toch geen toestemming gegeven om de ijsbaan te openen. Hierdoor is men na 5 dagen gestopt met de opbouw en is daarna de demontage van alles wat er al stond ingezet. 

Door de op- en afbouw is er veel schade aan het grasveld ontstaan waardoor (normaal) sportgebruik niet meer mogelijk was en er dus een nieuw grasveld en herstel van ingedeukte ondergrond ingezet moest worden. Naast het onderhoud aan de drainage is het verwijderen van de grasmat en herstel en uitvlakking van de ondergrond ingezet.

Op 2 maart wordt gestart met het aanbrengen van gras afkomstig uit Heythuizen, nu liggend in het gebied waar ca 80 voetbalvelden liggen naast de grasmat van VVV Venlo. Op 3 maart hebben we weer een groen veld!

Foto 1: Jonne op de Weegh-  www.jonnelucia.com