Word vriend van de “Ride Out – Around The Olympic Amsterdam”!

Geplaatst op donderdag 31 maartnieuws

Rondom de bakermat van het Nederlandse baanwielrennen organiseert BIZ The Olympic Amsterdam op zaterdag 14 mei in samenwerking met de Stichting Amsterdamse Straatrondes, de eerste editie van de Ride Out Around The Olympic Amsterdam – een wielerronde om het Olympisch Stadion.

Vanaf vroeg in de ochtend worden er de hele dag door verschillende koersen gereden, met loopfietswedstrijden en dikkebandenraces voor de jongste jeugd. Ook is er een open criterium voor vrouwen, mannen en paracyclisten, zijn er Fixed Gear koersen voor de NL Crit series (het officieuze Nederlandse kampioenschappen voor racefietsen met 1 versnelling en geen remmen) en wedstrijden op de (e)Derny t.b.v. het Straatrace kampioenschap van Amsterdam – een competitie tussen stadsdelen. Alle koersen zijn kort en krachtig, dus geen ellenlange wedstrijden van tientallen rondjes, maar vooral veel lol voor zowel deelnemers als publiek. 

Misschien wel belangrijker dan het wielrennen zelf – zeker ook voor lokale ondernemers – zijn de randevenementen rond het parcours. Daar wordt het gezellig gemaakt met allerlei activiteiten voor jong en oud en natuurlijk eten, drinken en muziek. Dit alles wordt pas een succes wanneer ondernemers zich inzetten om het evenement te laten groeien. Je kunt als ondernemer bijdragen aan dit succes door Vriend van de Stichting Amsterdamse Straatrondes te worden. Deze stichting organiseert momenteel vijf Amsterdamse wielerrondes per jaar, deels gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam, en deels door Vrienden- en sponsorbijdragen van het bedrijfsleven. 

Als Vriend van de Rondes help je mee om Amsterdam vier unieke wielerevenementen te schenken. Je maakt deel uit van een bijzonder zakelijk netwerk met hart voor de stad, een netwerk dat Amsterdammers samenbrengt rond sympathieke evenementen. Bij elk van de vijf evenementen kan je je bedrijf op de volgende manieren in de kijker zetten (alles kan, niks moet!): 

– Banners langs het parcours bij iedere Ronde.
– Een stand op het evenemententerrein bij elke Ronde.
– Ruimte voor kleine activaties op het evenemententerrein.
– Nader uit te werken ludieke, motiverende activaties om één of meerdere Rondes.
– Naamsvermelding op onze site en andere media.

Voor al onze Vrienden wordt bij iedere Ronde geheel vrijblijvend een biertafel voor 8 personen gereserveerd (waaraan je ook koffie, thee of fris kunt drinken) en je breidt je netwerk uit met alle andere Vrienden uit het netwerk. Dit alles samen kost je (bedrijf) €500,-.

De Stichting Amsterdamse Straatrondes heeft zich ten doel gesteld om voor het einde van april minstens 20 Vrienden te verwelkomen. De teller staat inmiddels op 5. Heb je interesse? Neem dan contact op via info@rondesvanamsterdam.nl.   

Kom je liever nog beter in beeld? Word dan naamsponsor van een Ronde of van een van de wedstrijden tijdens een Ronde. Je hebt dan alle voordelen van een Vriend, plus een enorme naamsbekendheid. 

Stichting Amsterdamse Straatrondes wil unieke Amsterdamse wielerevenementen organiseren om daarmee buurten hun identiteit terug te geven en jong en oud te inspireren om actief mee te doen. Er zijn vijf Rondes, te weten op de Zuidas (17 juni), in de Westerstraat (10 juli), de Orteliusstraat (3 september) en rond het Olympisch stadion. Een Ronde in het Vondelpark is in de maak.De stichting heeft geen winstoogmerk en is geregistreerd onder KvK-nummer 73076899. Voor meer informatie over de Rondes, zie https://rondesvanamsterdam.nl/